INDULÁS - az első poszt

Címkék: ceruza hb hb ceruza

2012.10.20. 15:44

Szevasztok,

ez az első bejegyzésem...

Abban a reményben kezdtem el ezt a blogot, hogy a mai, mikroprocesszor vezérelte digitális világban meg tudok még győzni valakit arról, hogy írjon kézzel, sőt - leírni is szörnyű! - írjon ceruzával.

manifesto_loose_pencils_high_res.jpg

Méghozzá nem nyomogatós, high-tech Rotringal, vagy mechanikus "Leadloader"-el, hanem hagyományos faceruzával.

Kezdetnek az öt fő érv a ceruza mellett:

  • A ceruza könnyű. Nem értek egyet azzal az elmélettel, amit a prémium tollak gyártói hangsúlyoznak, ami szerint súly kell a szép íráshoz. A ceruza nem húzza a zsebed, nem teszi nehézzé a táskád, és nem fárasztja az alkarodat akkor sem, ha sokat kell írni.
  • A ceruza üzembiztos. A ceruza azért üzembiztos, mert a tűz kivételével nem lehet olyan állapotot előidézni, hogy egy ceruza előbb-utóbb ne működjön. Nem tud elromlani. Még a kettétört ceruzával is lehet írni. A ceruzán pontosan látod, meddig fog működni, nem mondja fel a szolgálatot egyik pillanatról a másikra, mint holmi toll. Ezért használják az űrhajósok is, bár az Urbanlegends ezzel vitába száll. (Tenném hozzá, nincs igaza.)

törött.jpg

  • A ceruza írása javítható. Legnagyobb előnye és hátránya is egyben. Szerződések aláírására nem véletlenül alkalmatlan, de szinte minden más esetben sokkal szebb és átláthatóbb jegyzetet készíthetünk. Ha unod az áthúzásokat, nyilazgatásokat, satírozásokat és a tintaradírok papírszaggatását, akkor a ceruza a megoldás!
  • A ceruza hangja és illata megnyugtat. Aki hozzám hasonlóan városban, feszített idegrendszerrel, számítógépekkel körülvéve tölti mindennapjait, annak a ceruza hozza el a természetet az irodájába. A ceruza illata az erdőket idézi, halk sustorgása a lombok hangját.
  • A ceruza környezetbarát. Nem kell huhogni, ez az igazság. Sokkal inkább környezetbarát, mint a toll. A ceruzához használt faanyagok miatt már régen nem az Amazonas esőerdőit vágják halomra, hanem precíz erdőgazdálkodási terv alapján kitermelt fák adják az alapot. A ceruza a természeti értékek fenntartható használatára épül, és nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz mesterséges anyagot. A műanyag tollak a kukákban végzik, és ne tudd meg, milyen anyagok vannak a tintában...

Wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://hb-ceruza.blog.hu/api/trackback/id/tr534859591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

defalla 2013.09.27. 05:47:50

Véletlenül leltem rá a blogodra, nekem lenyűgöző :)
süti beállítások módosítása