Mint azt korábbi bejegyzésemben írtam volt, a grafitceruzák kevés hibáinak egyike, hogy ha nem vigyázunk, kitörik a hegye. Erre találták ki a tolltartót (ami ugyanaz, mintha ceruzatartónak hívnánk, jellemző a toll dominanciájára), szóval a tolltartót, de én egyetlen-egy nyavalyás ceruzát viszek magammal egész nap, nem fogok neki külön tolltartót rendszeresíteni.

A basic megoldás, hogy ha valamilyen tollról leszedett kupakot buherálunk a ceruzára, de itt gondok adódhatnak az átmérővel.

Az advanced megoldást pedig a következő kép mutatja be:

faber-castell-ceruzakupak-radir.jpg

Bizony, ez egy kifejezetten ceruzákra tervezett rugalmas gumikupak! A Faber-Castell művek készíti, kettesével csomagolják, és egy ilyen 2db-os egységcsomagért nehéz 250.-HUF-nál többet fizetni.

És most jön a java!

Mert ez a gumikupak nem csak kupak, hanem egy nagyon jó minőségű radír is egyben! Így aztán ha valamit elhibázunk, kéznél a megoldás. (Bár így ennek van egyfajta kannibál-feelingje: a ceruza szépen-lassan megeszi az egyik részét.)

Ha tehát egy radírral szerelt ceruzára ilyen kupakot húzunk, akkor napközben nem érhet meglepetés. Egyvalamire azonban vigyáznunk kell: ha radíros ceruzával együtt használjuk, akkor soha ne húzzuk fel a radíros végére (például mialatt írunk a ceruzával), mert olyan szorosan tapad, hogy előbb-utóbb letépi a radírt és a rögzítő fémkeretet is

A fotót az Úristen Festéktől kopipészteztem!

A bejegyzés trackback címe:

https://hb-ceruza.blog.hu/api/trackback/id/tr324859781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása