Igen az "írón" kifejezést hosszú í-vel írjuk helyesen, mert az "író ón" kifejezésből rövidítjük. Amit most szeretnék külön is bemutatni, az a postai írón, amit a postások nem tudom, hogy mire használnak.

Továbbra sem szeretnék színes ceruzákról írni, de ez az eszköz nagyon jól mutatja be a ceruza egyszerűségében rejlő zsenialitást, amit sajnos mostanában nem sokan ismernek fel. (Nagy szerencse, hogy itt vagyok én, aki osztja az észt.)

Az ezköz  eszköz lényege, hogy a ceruzába félig piros, félig kék belet raktak, de ezt mindenki látja. Az egyszerűség zsenialitása pedig abban van, ha megtekintünk egy két színnel dolgozó golyóstollat: egy viszonylag bonyolult kapcsolómechanizmus váltogatja a két betétet.

Ezzel szemben a postaíron réges-régen teszi a dolgát, üzembiztosan és rendíthetetlenül. Én szerződések javítására használom.faber-castell-postairon-piros-kek-vekony.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hb-ceruza.blog.hu/api/trackback/id/tr674862597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása